De Kunstenaars Henk en Henni Haselaar

Henni Haselaar-Moerman

P1000630Henni Haselaar-Moerman werd geboren op 22 juli 1947 en voltooide in 1966 de KT-opleiding aan Academie De Schans in Amsterdam. Daarna werkte zij in de reclame en vervaardigde mode-illustraties, boekomslagen en brochures. Naast zeer persoonlijke portretten (in opdracht) maakt ze rake modeltekeningen en krachtige landschappen. Ze werkt zowel naar de natuur, als naar foto’s, in pastel, olieverf en aquarel.

Ze exposeerde onder andere in het Stedelijk Museum in Amsterdam, Kasteel Groeneveld in Baarn, ’t Spant in Bussum, Galerie Lijn 3 in Den Haag, Galerie De Stal in ’s Graveland, De Trappenberg in Huizen en De Zaaijer. Veel werk van Henni – waaronder veel portretten – is in particulier bezit. Topografische werk van Henni is aangekocht door Museum Hilversum en het gemeentearchief van Den Haag. Henni heeft 15 jaar les gegeven in haar eigen opleidingscentrum in Hilversum.


kijk hier voor haar werk:
Fine Art »
portretten »
beeldjes >>

Henk Haselaar

foto's eigen camera 2007-juni 2008 832Henk Haselaar is geboren op 19 juni 1945 in Amsterdam. Hij doorliep eind jaren zestig de Rietveld Academie in Amsterdam en werkte van 1965 tot 1985 als art director bij diverse reclamebureaus in de hoofdstad. In 1985 vestigde Henk zich zelfstandig in Hilversum en ontwikkelde een geheel eigen 3D-techniek met papier, pastel, gouache en olieverf. Henk Haselaar won diverse prijzen in binnen- en buitenland, met zowel vrij als gebonden werk.

Hij exposeerde in het Stedelijk Museum in Amsterdam, Baarn, Brussel, Londen, New York en Rosenheim (Duitsland). Veel werk van Henk is in particulier bezit. Hij heeft acht jaar les gegeven op de School voor Commerciële Communicatie en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en 15 jaar in zijn eigen opleidingscentrum in Hilversum.


kijk hier voor zijn werk :
Fine Art »
portretten »
beeldjes >>
Atelier: Smeekweg 65 1251 VK, Laren NH